top of page
  • תמונת הסופר/תmoranlaor

הטעם שמטריף לנו את החושים

עודכן: 21 באפר׳ 2022

סלט הקיץ שלי


הדרך האהובה עליי לאכול מנגו זה בסלט, הטעם המתוק שלו בשילוב עלי החסה והאנדיב המרירים, הלימון החמוץ, הבצל החריף והמלח מייצרים את הטעם החמישי - הטעם "האומאמי"

טעם שמושך את החך שלנו, יוצר בפה חומצה גלוטמית ותחושה של טעמים עשירים המגרה את בלוטות הרוק שלנו.

בלוטות טעם ה"אוממי" מופעלות גם מהחומר הידוע לשמצה מונוסודיום גלוטמט, אלא שהוא מייצר גירוי חזק יותר מהחומצה הגלוטמית הטבעית. למעשה הטעם ה"אוממי" גורם לנו לא להפסיק לאכול בעת האכילה כי כל כך טעים לנו (שכל עוד מדובר בחסה עם מנגו אין בעיה אבל במוצרים עם מונסדיום גלוטמט זה כבר סיפור אחר), מצד שני הטעם ה"אומאמי" גורם לשובע כי יש בו את כל הטעמים האפשריים, כלומר אין את התנודות והרצון להחליף טעמים ממתוק למלוח למשל וההפך.

אנקדוטה חמודה לגבי פרי המנגו העסיסי והמרענן - האנזימים שבו מסייעים בפירוק תכולת החלבון בגוף ומונעים הפרעות עיכוליות - לכן מומלץ לשלבו לפני / אחרי ארוחות המכילות חלבון.

12 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page