top of page
  • תמונת הסופר/תmoranlaor

איך לשמור על רמות סוכר מאוזנות בטו בשבט

עודכן: 18 באפר׳ 2022


טו' בשבט אוטוטו מגיע ואיך נוכל לחגוג אותו ללא רגשי אשם?

פירות יבשים הם מוצר מתעתע, מצד אחד "פירות יבשים זה הכי קרוב לבריא" מצד שני "בפירות יבשים ריכוז סוכר יותר גבוה מפירות טריים" מצד שלישי "פירות יבשים זה מעובד"

אז בואו נעשה סדר,

בשיטה המסורתית פירות יבשים מופקים בתהליכי ייבוש, תהליך זה גורם להם לאבד מים וויטמינים ולהכיל ריכוז רב יותר של סוכר. אבל הם כן מכילים גם מינירלים חיוניים כגון ברזל, סידן ומגנזיום.

העניין הוא שכיום הדרך לייבוש הפרי טומן בחובו תהליכי ייבוש תעשייתיים מכמה סיבות; כדי לזרז את התהליך, לתת לפירות המיובשים חיי מדף ארוכים יותר ולהדגיש את צבעם הבהיר והזרחני שיעורר אצלנו תאבון.

התהליכים הללו נעשים בעזרת שני חומרים משמרים עיקריים;

1. סולפיטים וסולפאטים, דו תחמוצת הגופרית (220-229-E) העלולים לגרום לבעיות לבעלי רגישות במערכת הנשימה והחיסון, כגון אסתמטיים ובעלי אלרגיות שונות.

2. חומר נוסף שמשתמשים בו לזיגוג הוא פריפין (E905) שהוא תוצר של תעשיית הנפט, חומר משלשל המדכא ספיגת שומנים וגם ויטמינים מסיסי שומן, והוא ידוע כגורם סיכון להתפתחות סרטן במערכת העיכול.

כל זה עוד מבלי שהזכרנו את כמות תוספת הסוכר שמוסיפים לפרי❗️ אבל נעצור כאן.

אז איך בכל זאת ניתן לחגוג ולהנות מטו בשבט באופן מאוזן?

💮 וותרו על פירות יבשים ותהנו מאגוזים וזרעים. 🙂

💮 אם בכל זאת החלטתם לצרוך פירות יבשים תנו עדיפות לפירות יבשים אורגנים ללא חומרים משמרים את חלקם ניתן למצוא בשקיות סגורות ולא בתפזורת. בתפזורת כנראה שתמיד יכיל את החומרים המשמרים שציינו. ניתן למצוא בחנויות הטבע של חברות כגון; סאני פרוטי, תבואות, נטורפוד ועוד. תמיד קראו את הרכיבים. חשוב לאחר הפתיחה לשמור אותם בקירור.

💮 מומלץ לאכול במינונים קטנים ובמרחבים (לא יותר מ-2 פירות שהם בערך 15 גרם).

💮 מומלץ תמיד לשלב עם הפירות אגוזים ושקדים טבעיים (ללא קליה) אשר מאטים את קצב עליית הסוכר, ומעשירים את הארוחה, למשל השקד מכיל חלבון וסידן, אגוז מלך מכיל שומן מסוג אומגה 3.

💮 מומלץ לשלב מעט פירות בסלט ירוק עשיר – השילוב הזה גם עשוי להפחית את הערך הגליקמי בזכות הסיבים בסלט.

💮 מומלץ לאכול את הפירות בין הארוחות ולא כתוספת לארוחה שמכילה פחמימות.

💮 מומלץ להקפיא תמרים לפני ההגשה, תהליך ההקפאה ממתן את התגובה הגליקמית לאחר ארוחה ומשפר את התגובה לאינסולין.

💮אולי בכלל לשלב הליכות וספורט אחרי החגיגות, לצאת לנטיעות, לליקוט צמחים ולהנות מארוחה ירוקה על המחבת.

אפשר לעשות את זה נכון מבלי להתפתות למוצרים תעשייתים ויפים שקורצים לנו מעבר לפינה. אל תתנו להם לעבוד עליכם.

7 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page