top of page
תמונת הסופר/תmoranlaor

כך תצמצמי חשיפה לרעלים ותחזקי את הדרך להריון בריא

עודכן: 4 בנוב׳

נשים רבות מגיעות לקליניקה כשהן מספרות שהן בתהליך לכניסה להריון כבר זמן רב ולא מצליחות להרות. הרפואה מגדירה אותם "לא מוסברים" כלומר לא נמצאה אבחנה פיזית בגינה הן לא מצליחות להרות, לא אצל האישה ולא אצל הגבר. הסיבות אכן יכולות להיות מגוונות אך בחרתי במאמר זה להתמקד בנושא חשוב שהוא חשיפה לרעלים ומתכות כבדות כגון: כספית, עופרת, קדמיום ועוד, אשר עלולה לשבש את האיזון ההורמונלי ואף  לפגוע בתהליכים חיוניים בגוף ולהשפיע על הפוריות. מהיכן מגיעות המתכות האלו, ומה אפשר לעשות כדי להפחית את הסיכון? באופן בלתי נמנע אנו נחשפות למתכות כבדות מסביבנו כל הזמן בחיי היומיום שלנו, אך ישנם בחירות קטנות שאנו יכולים לבחור על מנת לצמצם את החשיפה. קודם כל איך אנו נחשפות לאותן מתכות ורעלים?

  • תזונה - דגים מסוימים עלולים להכיל כספית בכמות גבוהה. כגון: טונה, מקרל ועוד.בפירות וירקות הגדלים באדמה מזוהמת עלולים להכיל רמות מסוימות של מתכות כבדות.פירות וירקות מרוססים גם כן מכילים חומרים שעשויים לשבש את המערך ההורמונלי.

  • מים - במקרים מסוימים מי השתייה מכילים עופרת, במיוחד אם הם זורמים דרך צינורות ישנים.

  • אוויר וסביבה תעסוקתית - עבודה במפעלים מסוימים או חקלאות ושימוש בחומרי הדברה ודשנים יכולה להוביל לחשיפה ממושכת למתכות כבדות.

  • מוצרי קוסמטיקה וכלי בישול - איפור לא איכותי או שימוש בכלי בישול זולים עלולים להכיל עופרת וקדמיום.

  • שימוש רב בבריכות וחשיפה לכמויות גדולות של כלור.

 

חשיפה ממושכת לרעלנים ומתכות אלו עלולה להשפיע על מערכת הרבייה ועל הפוריות. רעלנים מסוימים, כמו מתכות כבדות, חומרי הדברה, וכימיקלים סביבתיים שונים, עלולים לשבש את המאזן ההורמונלי, לפגוע באיכות הביציות ובתהליך ההפריה ואף להעלות את הסיכון לבעיות פוריות.

התסמינים שעשויים לרמז על הצטברות רעלנים בגוף:

  • עייפות כרונית - תחושת עייפות ממושכת שלא משתפרת גם אחרי מנוחה יכולה להיות קשורה לחשיפה לרעלנים.

  • כאבי ראש תכופים - אנשים עם עומס רעלנים מדווחים לעיתים על כאבי ראש חוזרים, שלא ניתן לייחס לסיבות אחרות.

  • בעיות עיכול - עצירות, גזים ונפיחות בבטן עשויים להופיע במקרים של הצטברות רעלנים בכבד ובמערכת העיכול.

  • שינויים במצב הרוח - חשיפה לכימיקלים מסוימים עלולה להוביל למצבי רוח משתנים, חרדה ודיכאון בשל השפעה על מערכת העצבים.

  • בעיות עור - פריחות, אקנה ויובש עקשן בעור עשויים להיות סימן לכך שהגוף מתקשה לסלק רעלנים.

  • אי סדירות במחזור - חוסר איזון הורמונלי הקשור לרעלנים יכול להוביל לאי סדירות מחזורית ואף לקשיים בביוץ.


אז מה אפשר לעשות?

  1. בחירת מזון איכותי - העדיפו דגים עם תכולת כספית נמוכה כמו סלמון ופורל, בנוסף העדיפו לצרוך פירות וירקות אורגניים ואם לא מתאפשר אז בעיקר ירקות עליים וכאלה ללא קליפה.

  2. תוספות תזונתיות - הוספת מזונות המכילים גופרית ומקדמים ניקוי רעלים ותמיכה בכבד יכולים לעזור לתהליך ניקוי רעלים טבעי. (מזונות כגון: ירקות עליים אורגנים, שום, כוסברה, ירקות מצליבים: כרוב, ברוקולי, קייל, כרוב ניצנים וכרובית) .

  3. שתיית מים מסוננים - כדאי להשתמש במסנן איכותי, במיוחד אם מדובר במבנים ישנים עם צינורות ישנים.

  4. בחירת מוצרים איכותיים - בחרו קוסמטיקה איכותית ו/או טבעית אשר תהיה נטולת עופרת ומתכות אחרות.

  5. הימנעעות מפלסטיקים ובחירת כלי בישול איכותיים שאינם מכילים מתכות ועוזרים להפחית חשיפה למתכות: - כלי בישול מנירוסטה - נירוסטה איכותית (בדרגה 18/10) אינה מגיבה עם מזונות ואינה משחררת מתכות, ולכן היא בחירה בטוחה, עמידה ויעילה לכל סוגי הבישול. - כלי בישול מזכוכית - זכוכית היא חומר אינרטי שאינו מגיב כימית עם המזון. היא מתאימה לתנור ולמיקרוגל, אך פחות לבישול על גז או חשמל.

    - כלי בישול מברזל יצוק - ברזל יצוק עמיד מאוד ובדרך כלל אינו מכיל מתכות כבדות מזיקות. עם זאת, מומלץ לבחור בכלים שעברו ציפוי באמייל איכותי שמונע הידבקות ומפחית סיכוי לקורוזיה.

    - סירים ומחבתות מצופים בקרמיקה איכותית - יש לבחור קרמיקה טהורה ללא תוספות של עופרת או קדמיום, ולוודא שהיא עומדת בתקני בטיחות. קרמיקה עמידה בחום, בטוחה לבריאות ולא מגיבה כימית עם המזון.

    - כלים מצופים אמייל - כלים אלו עשויים לרוב מברזל או פלדה, עם ציפוי אמייל שמונע מגע ישיר של המתכת עם המזון. ציפוי איכותי ונטול עופרת יבטיח שימוש בטוח לאורך זמן.

    בנוסף חשובה הבטיחות והתחזוקה של כלים אלו: חשוב לבחור כלים באיכות גבוהה ממותגים אמינים, לוודא שהציפוי אינו מתקלף או נסדק, ולקרוא הוראות ניקוי וטיפול נכונות, כדי להבטיח עמידות לאורך זמן ומניעת חשיפה לרעלים.

 

לסיום – בדרך להריון בריא, כל בחירה קטנה היא משמעותית! לא חייבים לאמץ את כל ההמלצות, בחירה אחת או שניים גם עשויה לעזור ולהשפיע.

התזונה הבריאה והמודעות לחשיפות סביבתיות הם חלק מהדאגה לעצמך, לעובר שלך ולעתיד החדש שאת חולמת עליו. בצעדים קטנים ומכוונים תוכלי לתמוך בגוף שלך וליצור סביבה בריאה שתכין אותך בצורה הטובה ביותר להריון. בהצלחה במסע שלך, ותזכרי – את לא לבד!

11 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page